QUI SOM

LA FINESTRA NOU CIRC

 

ORÍGENS (2012-2014)

Fundada en 2012 a València, La Finestra Nou Circ naix amb l’objectiu de desenvolupar projectes socials, formatius i culturals entorn del Circ.

En aquesta primera etapa l’equip estable el conformen César García, Juan Silva (Juanin), Alberto Vidal i Olga Osuna, 4 professionals procedents d’altres companyies de circ valencianes de llarga trajectòria i amb un nexe comú, pertànyer a l’Associació Valenciana de Circ i gestionar el seu espai, L´Espai de Circ des dels seus inicis.

L’activitat de la Companyia en aquesta etapa es canalitza en tres pilars:

PRODUCCIÓ I EXHIBICIÓ D’ESPECTACLES
El nostre objectiu és arribar a tota mena de públics amb una línia artística de nou Circ multidisciplinari on els espectacles combinen diferents disciplines circenses (malabars, aeris, acrobàcies, equilibris i clown) amb altres Arts Escèniques com la música, la dansa i/o el teatre físic.
Durant la primera etapa es produeixen diversos espectacles, “Circ i Foc”, “Circambulant”, sent «La Família Romanesku» (2013) el nostre primer espectacle de gran envergadura que va estar actiu fins a l’any 2016 i amb el qual hem estat a Portugal, Itàlia i el Marroc i hem participat en festivals com FITEC, Sagunt a Escena, Mostra de Pallasos De Xirivella, Fit Carrer Vila-real, Mac Mislata o el Teatre Escalante.

ORGANITZACIÓ DE FESTIVALS
En 2013 comencem a organitzar el Festival “FINESTRA NOU CIRC FÈSTIVAL”, posteriorment canviem el nom a FESTIVAL VALENCIRC, en 2021 realitzem la 9é edició.

GESTIÓ DE PROJECTES FORMATIUS I DE CIRC SOCIAL
En 2013 es realitza el projecte Finestra Inclusiva que es ve desenvolupant fins a l’actualitat. És una Intervenció Socioeducativa de CIRC SOCIAL en la qual joves en risc d’exclusió i persones amb diversitat funcional creen un espectacle circense, després d’uns mesos de formació i creació.
Aquest projecte va ser guardonat amb el PREMI INFÀNCIA 2014 de la Conselleria de Benestar Social i en 2019 el Premi Un país de cultures de la UV.

SEGONA ETAPA 2014-2021

Després de la defunció del nostre company i soci fundador de la companyia Juan Silva (Juanin 1981-2014), l’equip directiu es replanteja els objectius i motivacions personals respecte a la companyia i així, progressivament, es van definint les funcions.
César García s’encarrega de la distribució dels espectacles, gestió i administració, la coordinació del projecte de Circ Social i el Festival Valencirc
Alberto Vidal i Olga Osuna s’encarreguen de la producció i creació de nous espectacles i gires.

És així com naixen els espectacles:
– L’ENGRANATGE (2016)
– THE TROUPERS (2017)
– MEMPHIS ROCK&CIRC (2018)
– ROYAL CIRC (2019)
– EL DESIG D’ESTAR JUNTS (2020)
– TRAMVIA Nº12 (2021)

Durant aquesta segona etapa la Companyia ha participat en nombrosos Festivals com Sagunt a Escena, Mostra de Pallasos De Xirivella, Fit Carrer Vila-real, Mac Mislata, MIM de Sueca, Fira de Teatre de Castella i Lleó, Festival Circada a Sevilla, Fira de Teatre Ciudad Rodrigo, Festival Aurillac (França) etc.
També fundem el nostre espai de creació artístic “FACTORIA FINESTRA”, un espai situat a Picassent destinat a la creació d’espectacles propis i a la direcció i/o assessorament de companyies externes.

ETAPA ACTUAL (2022)

Actualment s’ha produït un canvi d’estructura i d’equip. César García es desvincula de la Companyia per a centrar-se en els projectes professionals de Circ Social, Festival Valencirc, etc.
Alberto Vidal i Olga Osuna continuen amb la companyia constituint-se com La Finestra Nou Circ S.L. i centrats principalment en la part de producció, creació d’espectacles i gires.
També s’encarreguen de la gestió i coordinació de l’espai de creació artístic “FACTORIA FINESTRA”.

Hui dia, La Finestra Nou Circ continua girant amb els espectacles:
– L’ENGRANATGE
– THE TROUPERS
– MEMPHIS ROCK&CIRC
– ROYAL CIRC
– TRAMVIA Nº12