QUI SOM

LA FINESTRA NOU CIRC

 

LA FINESTRA Nou Circ sorgeix a mitjan 2012 amb la unió de quatre professionals de llarg recorregut en el Nou Circ de València amb l’objectiu de desenvolupar projectes socials, formatius i culturals entorn al Circ.

El nostre objectiu és arribar a tota mena de públics amb una línia artística de nou Circ multidiscisplinar. Els nostres espectacles combinen diferents disciplines circenses (malabars, aeris, acrobàcies, equilibris i clown) amb altres Arts Escèniques com la música, la dansa i sobretot el teatre físic.

L’activitat de la Companyia es canalitza en tres àmbits: la producció i exhibició d’espectacles, l’organització de festivals i la gestió de projectes formatius i de Circ Social.

Fins hui hem produït diversos espectacles, sent “La Família Romanesku” el nostre primer espectacle de gran envergadura. Entre altres, les nostres últimes produccions han sigut “El Desig d’Estar Junts” (2020), “Royal Circ” (2019), “Memphis Rock & Cirk” (2018), “The Troupers” (2017) i “L’Engranatge” (2016). Amb elles hem actuat en el Teatre Rialto, el MIM de Sueca, el Teatre Escalante, Festival Sagunt a Escena, Mostra de Pallasos De Xirivella, FitCarrer Vila-real, Mac Mislata, Fira de Teatre de Castella i Lleó, Festival Circada, Fira de Teatre Ciudad Rodrigo, etc. i en països com Portugal, Itàlia, el Marroc, França, Suïssa…

A més de la producció i exhibició d’espectacles, també treballem en l’organització de Festivals. Els membres de la companyia ja van treballar junts abans de formar aquesta en l’organització del Festival de Novo Circ de Nigrán des de 2011 fins a 2015.

Des del nostre primer any de constitució en 2013 organitzem anualment el Festival VALENCIRC (abans FINESTRA NOU CIRC FÈSTIVAL). A això se li suma la co-organització juntament amb l’Ajuntament de València, del Festival Internacional de Circ Contorsions des de 2018.

El tercer pilar en el qual es fonamenta la Companyia és la realització de projectes de CIRC SOCIAL, sent el primer d’ells, FINESTRA INCLUSIVA, premiat per la CONSELLERIA DE BENESTAR SOCIAL en 2014. Recentment en 2019 hem rebut el Premi Un País de Cultures de la Universitat de València pel projecte FINESTRA INCLUSIVA 2019.

César García (València, 1978), llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses, Antropologia Social i Cultural, Humanitats i Màster en Cooperació al Desenvolupament. Ha treballat com a gestor cultural en el Teatro Círculo de la Escena (2008-2009), gerent de l’Associació Valenciana de Circ (AVC) (2008-2012) i de l’APCCV (2010-2014), en la qual sempre ha sigut membre de la Junta Directiva.
En 2012 funda la companyia LA FINESTRA NOU CIRC amb la qual ha produït 13 espectacles que s’han exhibit en el TEATRE RIALTO, SAGUNT A ESCENA, MIM de SUECA, FITCARRER VILA-REAL, Teatre Echegaray, CIRCADA, FITEC, AURILLAC i més de 300 espais.
Organitza el Festival “Contorsions” (2018-2019), el Festival Valencirc (2013-Actualitat), i el Festival de Novo Circo de Nigran (2014-2015).
És coordinador de projectes de Circ Social ininterrompudament des de 2014 pels quals han passat al voltant de 1000 participants, ha produït 2 espectacles i ha coordinat més de 10 intercanvis europeus amb més de 400 joves.
Actualment assessora fiscal i laboralment a més de 20 companyies de teatre, dansa i circ de València.

Olga Osuna (València, 1975), és Clown, Malabarista i Trapecista. Diplomada en Treball Social per la UV, va fundar l’any 2000 la companyia de Clown “La Risa Floja” junt a Loles Serrano, produint diversos espectacles com “Jo tinc el Power” i “Fina, Pura i Segura”. En el 2007 funda ”El Cirquito” juntament amb Alberto Vidal, amb el qual produeix “El Chou” (2007), “Circ Divers” (2009) i “Encircat” (2011). Ha col·laborat amb diferents companyies com la Fura dels Baus, Jorguina, Sagarmanta, Alboroke Circ, etc… En 2003 és cofundadora de la Associació Valenciana de Circ, entitat gestora de L’Espai de Circ, el primer espai plural de creació i formació de circ. Sòcia de la Associació de Professionals de Circ de la Comunitat Valenciana” des de 2011.

Alberto Vidal (Cartagena, 1981), és malabarista, acròbata i equilibrista. Descobreix el món dels malabars en 1994, formant-se de manera autodidacta. Malabarista des de 1996, en 2002 funda la Cia. Alboroke Cirk, que crea els espectacles: Cirkuseando, Alboroke Chou, Hipnosis i Circo Roke, participant en diferents festivals de teatre i circ a nivell nacional i internacional. En 2003, funda l’Associació Valenciana de Circ, assumint la Presidència en 2010-2012. Des de l’AVC participa en l’obertura de L’Espai de Circ, el primer espai plural de creació i formació de circ. En 2007 funda, juntament amb Olga Osuna, la companyia El Cirquito, en la qual compartint les seues experiències creen “El Chou”, el seu primer espectacle com a companyia. En 2009 produeixen “Circ Divers” i en 2011 “Encircat”. Soci de l’Associació de Professionals de Circ de la Comunitat Valenciana” des de 2011.

Juan Silva (Nigrán, 1982 – València, 2014) és malabarista, clown, verticalista i acròbata. Nascut en Nigrán, Pontevedra, Juanín va desenvolupar el gruix de la seua carrera professional a València.
Va ser un dels principals impulsors del Espai de Circ de València i un referent del circ valencià a nivell artistico, personal i social, motor i motivació de publique, artistes, companyies i projectes de circ social.
Va fundar les companyies Sense Mundus Cirkus, La Bella Tour i LA FINESTRA Nou Circ i va actuar en La Fura dels Baus i Let’s Go Produccions. Va crear espectacles personals com “El xou de Juan, que Juan? Juanín” o “Simplement Juan Juanín” i l’espectacle bipersonal “This is incredible, this is impossible…”
Des de la Finestra Nou Circ sempre agrairem la il·lusió, energia i força amb la qual va emprendre cadascun dels nostres projectes i espectacles, el creure sempre en cadascun de nosaltres i en l’equip que formem i sobretot, fer-nos sentir que llegariamos on ens propusieramos.
“HI HAURÀ MILLORS PERÒ NO TAN SIMPÀTICS”